Főoldal » elektromosautó-töltés » Videón az első V4-es Tesla Supercharger

Videón az első V4-es Tesla Supercharger

Amikor a Tesla szerda éjjel bejelentette, hogy Európában kezdi meg, sőt már meg is kezdte a V4-es Superchargerek telepítését, azzal fejeztük be erről szóló cikkünket, hogy valószínűleg nem kell rá sokat várni, hogy valaki kiszúrja ezt az első helyszínt.

Így is lett.

Hollandia

Amszterdamtól nem messze, a holland Harderwijk városa lesz az első helyszín a világon, ahol üzembe helyezik a Tesla új V4-es Supercharger állomását.

A YouTube-on terjedő videót egy Electric Felix nevű csatorna posztolta a készülő állomásról – jelenleg négy oszlop látható a felvételeken.

A képek tanúsága szerint az állomás nincs nagyon messze a bekapcsolástól, úgyhogy kíváncsian várjuk az első gyakorlati teszteket, töltéseket.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy műszaki dokumetációkban megjelentek rajzok, amelyeket a V4-es oszlopokként azonosítottak sokan, a napokban pedig többen fotókat is közöltek ezekről – azonban ezek mind a Tesla Semi első Megachargereit ábrázolták.

Természetesen nem kizárt, hogy a V4-es oszlopok is ugyanígy fognak kinézni, csak a kábel végén lévő csatlakozó lesz más.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.