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
auto
2024. 05. 29. szerda

Nem volt zökkenőmentes a robotaxik széleskörű bevezetése San Franciscóban

önvezetés

A Cruise és a Waymo önvezető robotaxijaival már többször foglalkoztunk az oldalon, a San Francisco városának egyes részein működő szolgáltatást talán már külön nem kell bemutatni

Most pár napon belül jó és rossz hírt is kaptak az üzemeltetők.

Mindenhol

A két taxiszolgáltaó eddig csak a város kisebb területein üzemeltette a kocsikat, eleinte azt is kísérleti jelleggel. Amikor megindult a kereskedelmi szolgáltatás a Cruise esetében csak éjszaka, gyér forgalom mellett, a Waymónál pedig egy vész esetén beavatkozó, folyamatosan a kocsiban tartózkodó sofőrrel működtek az autók.

Most viszont szintet léphet mindkét vállalat.

Az illetékes California Public Utilities Commission (CPUC) a hónap közepén jóváhagyta a Cruise és a Waymo kérelmét is, hogy San Francisco teljes területén és minden napszakban működhessenek az autók.

A döntést természetesen megelőzte némi vita, a helyi lakosok egy csoportja, és a város némely hivatala aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a váratlan helyzeteknél lefagyó, megálló autók forgalmi dugókat okozhatnak, vagy akadályozhatják a mentők, rendőrök, tűzoltók munkáját. A taxisok pedig természetesen az állásukat féltették.

Bár kétség kívül voltak érdekes esetek az elmúlt években, az elmúlt héten például még képlékeny betonban hajtott egy Cruise, és ott ragadt, a világvége szcenáriók eddig azért elmaradtak.

De csak a fele

Azonban alig, hogy megérkezett az engedély, a Cruise szolgáltatását máris korlátozták a hatóságokírja a The Associated Press (AP).

A napokban ugyanis pár órán belük két incidens is történt.

Múlt hét csütörtökön, helyi idő szerint este 10 órakor következett be az első baleset, amikor egy Cruise robotaxi, a jelzőlámpa zöld fénye mellett behajtott egy kereszteződésbe, ahol egy sürgős esethez tartó, megkülönböztető jelzéseit használó tűzoltóautó beleütközött. A taxi utasa megsérült, kórházba kellett szállítani, de állapota nem súlyos.

A vállalat képviselői elmondták, hogy az adatok elemzése alapján az autó elég gyorsan észrevette, hogy egy tűzoltóautó közeleg, ugyanis mikrofonjai felismerték a sziréna hangját. Ám ebben a kereszteződésben épületek nehezítik a belátást, ráadásul a tűzoltók a haladási irányukkal ellentétes sávból érkeztek, hogy kikerüljék a piros lámpánál várakozókat.

Ami valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy ebből nagy ügy legyen, az az, hogy szintén még aznap este, egy üresen közlekedő Cruise taxi karambolozott egy másik járművel is.

A két eset hatására a helyi közlekedési hatóság arra szólította fel a vállalatot, hogy a vizsgálatok végéig csökkentse a felére autóinak számát – így jelenleg nap közben maximum 50, éjszaka pedig 150 Cruise közlekedik a városban.

Önvezető villanyautóval ordibált egy amerikai rendőr

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.