Hivatalosan is bejelentették az erősebb Renault Zoe R110-et

A korábbi pletykák után most hivatalossá vált, hogy érkezik a Renault Zoe R110, mely az elődjénél egy 16 lóerővel erősebb motorral lesz felszerelve. A gyártó a médiaoldalán részletezte az új Zoe specifikációit, melyek között sajnos a híresztelések ellenére nem szerepel sem nagyobb hatótáv, sem megújított dizájn. A legfontosabb újdonság a nagyobb teljesítmény leadására képes villanymotor lesz, amely 80 kW-tal (107 lóerővel) mozgatja majd az autót, szemben az R90-es 68 kW-os motorjával. A Renault szerint a megnövelt erő nagyobb sebességnél, városon kívüli használatnál lesz a legjobban élvezhető, ugyanis a 80-ról 120 km/h-ra való gyorsulásnál közel 2 másodpercet lefarag a Zoe R110 az elődjéhez képest. Habár a 300 kilométeres valós hatótáv nem változik, a WLTP ciklus szerinti eredmény jelenleg mérés alatt áll.

Egy apró újítás azért választható lesz az autó megjelenésében is: elérhetővé válik a képen látható Blueberry Purple sötétlila metál szín. Azok, akik az INTENS változatot vásárolják meg, az exkluzív Blueberry Purple Pack csomaggal kérve a beltér is fekete és ibolya színű kárpitozást kap.

Továbbá az infotainment rendszer is kap némi frissítést, mégpedig az Android Auto-kompatibilis R-LINK Evolution formájában, amely lehetővé teszi a tulajdonos számára az okostelefonján tárolt alakalmazások, mint például Waze, Deezer, Spotify, TuneIn, Skype, Messenger, Audible, és sok más Google Play Store-ból letölthető applikáció kijelzését az autó multimédia kijelzőjén.

EZT OLVASTAD MÁR?  Megerősítve: jön az Audi e-tron GT

A népszerű Zoe legújabb verziója a Genfi Autószalonon fog bemutatkozni, 2018 márciusában pedig a villanyautó otthonában és egyben a legnagyobb piacán, Franciaországban megnyílik a rendelés is. A legelső darabok idén nyáron már a tulajdonosoknál lehetnek.

Elektromos autót használsz?