Nagy leleplezésekre készül idén a BMW

Szépen kezd körvonalazódni előttünk, hogy a BMW milyen modellekkel tervezi bővíteni villanyautó-palettáját a közeljövőben. Nemrég kiderült, hogy a 2017-es Frankfurti Autószalonon bemutatott iVision Dynamics koncepcióautó az i4-esként fog életre kelni, és beülni az i-divízióba az i3 és az i8 közé valamikor a következő évtized elején. A németek továbbá tisztázták azt is, hogy mely elektromos típusokat várhatjuk tőlük, így a legkorábban érkező villanyautó a tisztán elektromos MINI lesz, majd az iX3, az i4, és az iNEXT is piacra fog kerülni. Ezen terveit taglalta tovább most a BMW egy sajtókonferencia keretein belül, ahol a vezérigazgató, Harald Krüger ismertette prezentációjában, hogy több modellről is még az idén le fog hullani a lepel:

„Még ez év folyamán be fogunk mutatni több tisztán elektromos koncepciót, melyek mindegyike sorozatgyártásba fog kerülni, mint például az iX3; az új technológiai zászlóshajónk, a BMW iNEXT; az elbűvölő BMW iVision Dynamics, amit éppen most jelentettem be Genfben BMW i4-ként. Mind az iNEXT-et, mint a BMW i4-et Németországban fogjuk gyártani. Ezek a modellek a mi innovációs erősségünk bizonyítékai.”

BMW iX3 tesztelés alatt, Forrás: Carwow

Amellett, hogy kiderültek a BMW szándékai a közelgő villanyautók idei leleplezéséről, a CEO az iNEXT típust részletesebben is jellemezte:

„A BMW iNEXT több, mint csupán egy autó. Ezalatt azt értjük, hogy jövőbiztos, és egy skálázható moduláris rendszer. Ez hozzájuttatja az egész vállalatunkat és márkáinkat a technológiákhoz, tervezéshez, és az új megközelítésekhez. Az iNEXT az önvezető technológia, csatlakoztathatóság, elektromosítás és szolgáltatások kombinációja.”

BMW iVision Dynamics

Harald Krüger hozzátette, hogy az iNEXT és az i4 modellek is az ötödik generációs BMW eDrive hajtáslánccal érkeznek, mely 550 és 700 kilométer közötti hatótávot fog kínálni, feltételezhetően a WLTP ciklus szerint értve. Az előadás végén aztán a legszebb mondatot is kimondta az igazgató, melyet a dízelbotránnyal kapcsolatos nyomozások és razziák között hangoztatni lehet: „a jövőnk kétségtelenül elektromos”.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.