Főoldal » elektromosautó-töltés » Ezentúl a Google Maps is segít töltőt találni

Ezentúl a Google Maps is segít töltőt találni

Új funkcióval bővült a Google térképszolgáltatása, immáron ezen a felületen is rákereshetünk a közeli töltőpontokra, illetve információt szerezhetünk bármelyik, a térképen szereplő állomásról az „EV Charging”, vagy hasonló kulcsszavakat bepötyögve. Egyelőre túlzás lenne azt mondani, hogy többé nem lesz szükségünk a kifejezetten erre a célra tervezett applikációkra, ugyanis a Google a csak néhány jelentősebb töltőhálózat berendezéseit jelöli a térképen – globálisan a Tesla és a ChargePoint töltői lesznek láthatóak a Google Maps-ben, míg néhány másik hálózat országspecifikusan jelenik meg, például a SemaConnect, EVgo, Blink berendezései az Egyesült Államokban, a Chargemaster, Pod Point az Egyesült Királyságban, valamint a Chargefox Ausztráliában és Új-Zélandon – ám az irány jó, és várhatóan a későbbiekben további töltőket is megtalálhatunk majd a térképen, mint például az Electrify America, az IONITY, és az olajvállalatok, valamint az energiaszolgáltatók állomásait. Hasonlóan minden más szolgáltatáshoz, amire a Google Maps-en rákeresünk, az elektromos autó-töltőknél is megjelenik a pontos címe, nyitva tartása, elérhetősége, továbbá a töltő típusáról, töltési teljesítményéről, a csatlakozók számáról, a töltés áráról is tájékozódhatunk. Emellett a felhasználóknak lehetőségük van értékelést írni, fényképet feltölteni, és jelezni a többi villanyautós számára, ha éppen nem működik a berendezés. Azt viszont az új funkció korai fázisában még nem tudjuk nyomon követni, hogy a kiválasztott állomáson van-e éppen szabad hely. Töltőállomásra akkor is rábukkanhatunk, ha nem konkrétan azt keresünk, ugyanis ezentúl minden vállalat leírásában, mely töltési lehetőséget kínál, szerepelni fog egy link a töltők információihoz.

Forrás: Google
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.