Már a szomszédban is tölthetünk az IONITY hálózatról

Ismét bővült az európai IONITY villámtöltő-hálózat, így Ausztriában most már két helyszínen is használhatjuk a BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company, és a Volkswagen Group-hoz tartozó Audi és Porsche együttműködéséből származó vállalat 350 kW-os töltést kínáló berendezéseit, valamint további kilenc helyszínen szerte Franciaországban, Németországban, Svájcban, és Dániában. A legelső osztrák töltőállomás Salzburg festői városától nem messze, a Linz felé tartó A1-es autópálya melletti Mondsee közelében, ahol négy CCS töltő várja az elektromos autóval közlekedő utazókat napi 24 órában. A legújabban elkészült állomást Eisentratten magasságában kell keresni Karintia tartományban a Villach és Salzburg között húzódó A10-es autópálya mentén, ahol szintén egész nap, négy töltő áll az autósok rendelkezésére. Mindkét töltőállomásnak az OMV benzinkútjai adnak otthont, amely az IONITY partnere Ausztriában, Csehországban, Szlovéniában, és Magyarországon. Az utóbbi három országban még várni kell a magas teljesítményű töltőberendezések megjelenésére, ám nyugati szomszédunknál jelenleg négy másik állomás is építés alatt áll. A szeptember elején bevezetett rendszer szerint 8 euróba kerül az IONITY hálózatról való villanyautó-töltés, ám a vállalat elmondása szerint ez csupán egy ideiglenes állapot, és a jövőben változni fog a díjszabás, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy hogyan.

Mondsee, Ausztria, Forrás: Twitter/IONITY
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.