Már készülhet a BMW i7

A BMWBlog belsős müncheni forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az i-sorozat 7-es számú tagja már fejlesztés alatt van, és 2022 környékére meg is érkezhet a piacokra. Ugyan a gyártó egyelőre nem erősítette meg a tisztán elektromos i7-esről szóló híreket, a nagy méretű luxusszedán érkezése nem meglepő, tekintve, hogy a BMW már 2012-ben megszerezte a védjegyet az i1-től i9-ig tartó típusjelzés-sorozatra, ami tavaly aztán megújításra is került. A számsorból eddig ugyebár kettőhöz tartozik megvásárolható autó, az i3-as és az i8-as jóvoltából, de 2021-ben az i4 is belép a kínálatba.

BMW 7-es Limousine, Forrás: BMW

A BMWBlog információi szerint az i7 teljes mértékben a 7-es széria megfelelője lesz, ami a német autógyártó csúcsmodelljeit tömöríti a technológia és a prémium kényelem szempontjából. Ezek a kedvező tulajdonságok az elektromos változatban is visszakacsinthatnak ránk, merthogy a cél egy 650 lóerős villanymotor, ami talán a valaha épült legerősebb BMW-t eredményezi majd. A Formula E-ben szerzett tapasztalat pedig a motorok hatékonyságát is tökélyre csiszolja, így nem kizárt, hogy az i7-es szedán akár 600 kilométeres hatótávot is fel tud majd mutatni a WLTP szerint.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.