Különleges egységet indít az Audi a jobb villanyautókért

Két hónappal a vezérigazgatói pozíció elfoglalása után már megreformálná az új Audi-modellek fejlesztésének és piaci bevezetésének folyamatát Markus Duesmann a tegnap bejelentett Artemis nevet viselő projekttel. Az autóipari és technológiai szakértőkből felállított csapat elsődleges feladata az autógyártó új modelljei fejlesztésének felgyorsítása, a bürokratikus lassító tényezők megszüntetése, és a járművekbe kerülő technológiák fejlesztése lesz. Kiemelt figyelmet kap az elektromos meghajtás, így az Artemis legelső terméke is egy magas hatékonyságú tisztán villanyos személyautó lesz az Audi számára, mely a tervek szerint legkésőbb 2024-ben jelenik meg. Az önvezető technológia is előtérbe kerül, valamint a járművek teljes használati idejéhez illeszkedő új üzleti modell kidolgozása is csapat feladata lesz.

A Volkswagen Group vezetői arra számítanak, hogy az Artemis egy az egész vállalatcsoport által követhető mintát fog létrehozni mind a 75 elektromos autó számára, mely a konszern márkáin keresztül 2029-ig piacra kerül. Ehhez pedig jelentős mértékű szabadságot kap a különleges egység a Volkswagen Group erőforrásainak felhasználásához. A csapat globálisan fog működni, de az irányítást az ingolstadti INCampusról látják el, vezetője pedig az a korábbi versenysport fejlesztőmérnök, Alex Hitzinger lesz, aki jelenleg a Volkswagen önvezető hajtással foglalkozó részlegének igazgatója.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.