BMW i3-akkal bővül a MOL Limo

Június közepétől 20 darab tisztán elektromos BMW i3 is elérhető Budapest legnagyobb közösségi autós szolgáltatásában, a MOL Limo flottájában, az autómegosztó felhasználói számára az i3 a negyedik kibocsátásmentes választható modell a smart EQ ForTwo és ForFour, valamint a VW e-Up! után. A BMW egyértelmű választás volt a MOL számára, miután az elmúlt évek tapasztalati jelentős keresletről árulkodnak a prémium autók iránt. A töltőinfrastruktúra folyamatos fejlődése pedig elhárítja az akadályt az elől, hogy a flotta teljesen elektromos modellekkel bővülhessen.

A flottában az elektromos autók arányának növelése mindig is kulcsfontosságú volt számunkra, és az utóbbi időben mind az infrastrukturális, mind pedig a gyártó oldali akadályok kezdenek elhárulni. A MOL Plugee-nak köszönhetően mind Budapesten, mind országszerte folyamatosan bővülnek az elérhető elektromos töltők, jelenleg már 35-öt üzemeltetünk Magyarországon. A jelenleg elérhető elektromos modellek már egyre szélesebb körű felhasználási lehetőségeket nyújthatnak a felhasználóknak a car-sharing-ben is: hosszabb utakat is lehetővé tesznek, valamint több hely áll rendelkezésre a csomagoknak. Úgy vélem, ezek a fejlemények akár lökést is adhatnak annak, hogy tovább bővítsük a flottát újabb elektromos autókkal” – mondta Czikora Tamás, a MOL-csoport mobilitási vezetője.

A BMW villanyautója havidíjas ügyfelek számára 119 Ft/perc, alkalmi felhasználók számára pedig 129 forintos percdíjjal bérelhető ki. A nyári szezon indulására való tekintettel a MOL bevezette a napidíjas konstrukciót, így akár egy-két napos vidéki kiruccanásokhoz is használhatók az autók. Aki egy egész napon keresztül szeretné magáénak tudni a járművet, az havidíjasként 15 999 forintért teheti ezt meg, egyébként 19 999 forintot kell fizetnie. Ebben az esetben a felhasználók elhagyhatják a zónát, de 100 km megtétele után 39, illetve 49 forintos díjat kell fizetniük megtett kilométerenként. A MOL Limo autóinak használatára továbbra is érvényben van a márciusban bevezetett 30%-os kedvezmény.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.