Díjcsomagok a Mobiliti kínálatában

2020. július 6. hajnaltól az eddigi egyetlen díjszabás helyett új, különböző felhasználási modellekhez illeszkedő díjcsomagok lépnek életbe a Mobiliti töltőhálózatán. Egy havi előfizetési díj vállalásával a felhasználók különböző mértékű kedvezményekben részesülnek, de természetesen továbbra is lehetőség van regisztrált felhasználóként a díjcsomag nélküli töltésre, illetve némileg magasabb áron a honlapon keresztül regisztráció nélkül az eseti töltés igénybevételére. A díjakról az alábbi hírben írtunk:

A díjcsomagválasztáshoz szükséges applikáció verzió ezekben az órákban vált elérhetővé az Apple és az Android alkalmazásboltjában, én egy kiadás előtti teszt verzióval próbáltam.

A jelenleg elérhető 5 díjcsomag a felhasználói profil oldal (képernyő alján a bal szélső ikon) legfelső, Díjcsomagok feliratú menüpontján keresztül érhető el. A jobbra-balra legyintéssel váltogatható kártyákon a csomag nevén túl az annak használatával elérhető díjszabások láthatók a cég 50 illetve 22 kW-os DC, illetve 22 kW-os AC töltőin. Ugyanitt látható, hogy a kérdéses díjcsomag mögött zölden termelt áram áll-e, illetve természetesen fel van tüntetve a csomag havidíja. Vásárlás után az aktív díjcsomagot a kártya felső élén megjelenő „Aktív díjcsomag” felirat jelzi. A kártyákon megjelenő Autó asszisztencia pont egyelőre még minden kártyán inaktív, de valószínűleg később lesz olyan csomag, ami ezt is tartalmazza majd.

A megfelelő csomag a kártya alján lévő előfizetés gombot megérintve választható ki. A következő oldalon megadhatjuk a terhelendő bankkártyát (ha több van a rendszerben rögzítve), a számlázási címet (szintén akkor, ha több van a profilunkhoz rendelve) illetve, hogy a csomag a hónap lejártát követően megújuljon-e. A megújulást választva a díjcsomag a lemondása csak a megújulást megelőző napig mondható le, lemondás nélkül a rendszer újabb 30 napra meghosszabbítja az előfizetést. A csomagok nem naptári hónapra, hanem 30 napra érvényesek!

A kiválasztott díjcsomag az érvényességi idő alatt módosítható és lemondható, de az csak a 30 nap lejártával lesz aktív. A már kifizetett díjcsomag visszaváltására alacsonyabb díjcsomagra váltás vagy lemondás esetén nincs lehetőség.

A fizetés és a díjcsomag beállítása szinte azonnal megtörtént, nekem az egész a screenshotok elkészítésével együtt is mindössze 5 percet vett igénybe.

A fizetés után a töltők adatlapján már a kiválasztott díjcsomagnak megfelelő árazás jelenik meg.

A 30 napos időszakoknak köszönhetően az év során többnyire otthon töltő autósok a nyaraláskor vagy síeléskor előfizethetnek egy olyan díjcsomagra, ami a megtett úthoz a legjobban illeszkedik, hogy kihasználják a kedvezményes díjakat. Ha év közben csak egy-egy kivételes alkalommal használják a nyilvános töltőket, akkor azt a havidíj nélküli árakon tehetik meg. A díjcsomaghoz tartozó árak természetesen a tokennel való indításkor is érvényesek.

Az applikációban ugyan nem szerepel, de a hivatalos árlista szerint a díjcsomagok maximum 250 kWh energia erejéig biztosítják a kedvezményes díjakat. Az ennél többet töltő autósok számára a pontos felhasználási modell megismerése után a Mobiliti akár egyedi megoldásokat is tud kínálni.

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.