Nem drágulnak holnaptól a MOL Plugee töltői

A MOL Plugee töltőin július elejétől mobiltelefonos alkalmazással is tölthetünk, nem csak a kútkezelő tudja elindítani a töltést az RFID kártyával. Ekkor a darabáras töltési díjat felváltotta a kWh alapú elszámolás. A kedvezményes töltési díj 99 Ft/kWh, a kedvezményes időszak pedig a korábbi kommunikáció szerint augusztus 31-ig, azaz a mai napig tart.

Egy mai sajtóközlemény szerint a MOL meghosszabbítja a kedvezményes időszakot, így 2020. november 1-ig a MOL Plugee minden töltőjén továbbra is 99 forintért tölthetnek a regisztrált felhasználók.

A sajtóközleményből azt is megtudhattuk, hogy a MOL reprezentatív online felmérése szerint a villanyautó tulajdonosok többsége a fogyasztás (kWh) alapú elszámolást tartja jónak, bár sokan választanák a kombinált, kWh + perc alapú díjszabást is. A felmérés adatait figyelembe véve fejlesztették ki a MOL Plugee alkalmazást és határozták meg a töltési díjakat. A visszajelzések szerint a felhasználók megkedvelték az applikációt, amely egyaránt letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből. A szolgáltatásra történő regisztráció ingyenes, az aktuálisan érvényes díjszabás pedig megtalálható a MOL Plugee weboldalán.

A MOL jelenleg a régió 6 országában (Csehország, Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Magyarország és Románia) összesen 104 darab, ezen belül Magyarországon 41 töltőt üzemeltet. 2020 végére a telepített töltők száma a tervek szerint eléri a 200-at, ezek részben saját beruházásban, részben a NEXT-E projekt keretében valósulnak meg. A közeljövő terveiről Tóth-Fekete Róbert, a MOL-csoport Alternative Fuels területének vezetője azt is elmondta, hogy a szomszédos országok mindegyikében folyamatosan bevezetik majd az applikációt, így az e-autósok egyetlen alkalmazás használatával tudják majd végigutazni egész Közép-Kelet Európát.

EZT OLVASTAD MÁR?  Multifunkciós és független a hálózattól – ilyen a jövő villámtöltője?

A NEXT-E program többi konzorciumi partnere (E.ON, HEP, Petrol, BMW és Nissan) szintén folytatja a töltők telepítését a fenti hat országban, így hamarosan összesen 252 elektromos töltő lesz a régióban, egymástól mindössze 70-80 km távolságban.

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.