Videó: Így vezette Elon Musk a VW ID.3-at

Alig két napja számoltunk be róla, hogy Elon Musk németországi körútja során találkozott Herbert Diessel a VW vezérigazgatójával. A 2 órás beszélgetésről eddig csak annyi szivárgott ki, hogy Musk kipróbálta az ID3-at is a reptéren – most erről érkezett videó.

Ez nem sportautó, Elon

A találkozóról már megírtuk, hogy a VW nem kívánta megerősíteni még a tényét sem, ehhez képest felettébb furcsa, hogy Herbert Diess saját maga rakta ki LinkedIn oldalára a videót. Hogy még érdekesebb legyen a sztori, a felvételt kisvártatva le is törölte az oldalról.

Szerencsére az interneten soha semmi nem tűnik el igazán, így valaki fel is rakta már Youtube-ra.

A videón a feliratok tanúsága szerint az látszik, hogy Diess mint a büszke apuka az autó erényeit sorolja, Musk pedig udvarias vendégként egyetért, mondván ahhoz képest, hogy nem egy sportautó jó a kormányzása is. Megbeszélik az aksi méretet (Diess valahogy átugorja a Pure verzió kis aksiját, lehet mert az még nem kapható) aztán Musk kérdésére a VW főnök elmondja, hogy igazi német high tech („state-of-the-art”) sávtartó rendszer van az ID3-ban.

Hogy a videó miért tűnt el a hivatalos oldalról azt nem tudni, a tippem az lenne, hogy talán nem volt megbeszélve előre, hogy publikus lesz a felvétel. Alapvetően nincs semmi kompromittáló a képsorokon, Musk nem tesz semmi olyan kijelentést ami ciki lenne, de nem biztos, hogy jó néven vette, hogy marketing célokra használják fel a beszélgetést. Persze ahol manapság mobiltelefon van valaki kezében ott naivság az elhangzottak privátnak tekinteni.

Diess egyébként a LinkedIn bejegyzésben is tovább viszi ezt a vonalat. Megköszöni Musknak a beszélgetést és hogy együtt autózgattak, illetve megosztja hogy a Tesla vezetője kritikus volt az elérhető nyomaték kapcsán, mire ő védelmébe vette az ID.3-at, mondván, azért mert reptéren vannak még nem kell felszállni, „ez nem sportautó” – ennek a viccelődésnek a végével indul egyébként a videó is. Ezután a közösségi oldalon a VW vezér annyit még hozzátesz, hogy ha sportos kocsira kíváncsi próbálja ki Musk a Porsche Taycant.

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.