Főoldal » elektromos autó » Öngyilkos ajtókkal jön az új Fiat 500

Öngyilkos ajtókkal jön az új Fiat 500

Októberben új változatban mutatkozik be a Fiat 500 immár kizárólag tisztán elektromos meghajtással megvásárolható új generációja – értesült róla az Automotive News hírportál. Az autógyártó a hátsó ülésekre való beszállást szeretné megkönnyíteni, ezért egy kisebb méretű ajtót szerel fel a városi kisautó jobb oldalára. A híresztelések szerint a harmadik ajtó a másik kettővel ellenkező irányba nyílik, azaz a Mazda MX-30-nál is látható „öngyilkos” megoldást használja, a jármű méreteiből adódóan valószínűleg ezt találta a legpraktikusabb kialakításnak a Fiat. A plusz ajtó és az ebből fakadó szerkezeti átalakítás mintegy 30 kilóval növeli meg az 500-as tömegét.

Az új típus várhatóan a Trepiuno elnevezést ölti magára, és ez lesz a villanyautó harmadik változata a vászontetős kabrió, és a keménytetős ferdehátú variánsok után. Az előbbi 37 900 euróról indul Olaszországban, az utóbbiért pedig legkevesebb 34 900 eurót kell fizetni, a háromajtós újdonság ára a kettő közé várható, de hivatalos információ majd csak később érkezik. A megrendelésre 2021 elejétől lesz lehetőség, a gyártás pedig a vállalat torinói Mirafiori létesítményében történik, ahol évi 80 000 darab legyártására rendezkedett be a Fiat a három variánsból összesen.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.