PGEgaHJlZj0iaHR0cHM6Ly9oeXVuZGFpLmh1L21vZGVsbGVrL3VqLWtvbmEtZWxlY3RyaWMvIiBvbmNsaWNrPSJqYXZhc2NyaXB0OndpbmRvdy5vcGVuKCdodHRwczovL2h5dW5kYWkuaHUvbW9kZWxsZWsvdWota29uYS1lbGVjdHJpYy8nLCAnX2JsYW5rJywgJ25vb3BlbmVyJyk7IHJldHVybiBmYWxzZTsiPjxwaWN0dXJlPjxzb3VyY2Ugc3Jjc2V0PSJodHRwczovL3ZpbGxhbnlhdXRvc29rLmh1L3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDI0LzA0L2h5dS1lZ3llYi1vbmxpbmUtZXZ6b2xkYXV0b2phYmFubmVyLTYwMHg1MDBweC5qcGciIG1lZGlhPSIobWF4LXdpZHRoOiA3MDBweCkiPjxzb3VyY2Ugc3Jjc2V0PSJodHRwczovL3ZpbGxhbnlhdXRvc29rLmh1L3dwLWNvbnRlbnQvdXBsb2Fkcy8yMDI0LzA0L2h5dS1lZ3llYi1vbmxpbmUtZXZ6b2xkYXV0b2phYmFubmVyLTE5NDB4NTAwcHguanBnIiBtZWRpYT0iKG1pbi13aWR0aDogNzAwcHgpIj48aW1nIHNyYz0iaHR0cHM6Ly92aWxsYW55YXV0b3Nvay5odS93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyNC8wNC9oeXUtZWd5ZWItb25saW5lLWV2em9sZGF1dG9qYWJhbm5lci0xOTQweDUwMHB4LmpwZyIgYWx0PSIiPjwvcGljdHVyZT48L2E+
auto
2024. 04. 20. szombat

Elon Musk, a színész

egyéb

A Tesláról köztudott, hogy nem költ reklámra, azonban Elon Musk lelkesen használja a közösségi médiát, remekül pótolva a marketing osztály munkáját. Musk hatalmas követőtáborral rendelkezik a Twitteren, és örömmel kihasznál minden megjelenési lehetőséget. Azt talán már kevesebben tudják Muskról, hogy több filmben, rajzfilmben is szerepelt. Filmszerepeiben természetesen önmagát alakította.

Vasember 2 (2010)

A Vasember 2010-ben bemutatott második részében egy autóverseny előtti fogadáson fut össze Tony Starkkal, akinek fél mondatban beszámolt remek ötletéről: egy elektromos repülőről. A film forgatásakor a Lotus alapú Roadster már létezett, már a Model S is bemutatóján is túl volt a Tesla, de az autó forgalomba csak évekkel később került.

A cameo előzménye valószínűleg az lehetett, hogy a film egyes jeleneteit egy korábban a Hughes Aircraft Company tulajdonában lévő hangárban forgatták, amely csupán 10 mérföldnyire helyezkedik el a SpaceX központjától. Robert Downey Jr. meg is látogatta Musk birodalmát, amely annyira lenyűgözte, hogy egy Tesla Roadster prototípust is kölcsönkért Tony Stark műhelyébe. A találkozó még 2007-ben történt, a Tesla Roadster piacra kerülése előtt.

Machete gyilkol (2013)

Musk szerepe ebben a filmben talán még a Vasemberben láthatónál is rövidebb, mindössze sok szerencsét kíván a SpaceX rakétáján az elnök kérésére a világ megmentése érdekében az űrbe induló főszereplőnek.

Tranzscendens (2014)

A sci-fi-ben csupán egy pillanatra tűnik fel Musk, a nézőtéren.

A Simpson család (2015)

A rajzfilmsorozat 564. epizódjában Elon Musk Dragon 2 űrhajójával a Simpson család kertjében landol. Látogatása célja, hogy inspirációt gyűjtsön. Hamarosan kiderül, hogy az ihletek forrása Homer lesz. Springfield energiaforrásának magnetohidrodinamikus generátorral történő megoldását követően sor kerül a hyperloopra és az önvezető autókra is. Mivel rajzfilmsorozatról van szó, Musk csak a hangját adta a szerephez.

Agymenők (2015)

Ki mással futna össze a szokás szerint saját magát alakító Elon Musk a sorozatban, mint az űrhajós és űrtoalet-tervező Howard Wolowitz-cal, akit a felesége rángatott magával egy ingyenkonyhára, hogy hálaadáskor segítsenek a hajléktalanoknak. Howard persze már úgy adja elő a történetet Elonnak, mintha ő szeretett volna jönni, Musk-ot pedig azért fokozták le mosogatni, mert túl sok szószt adott a pulykához.

South Park (2016)

Elon Musk a népszerű rajzfilmsorozat több epizódjában is megjelent. Először a 18. évad 4. epizódjában látható Musk karaktere a Tesla D leleplezésekor, majd az elektromos kerekesszékek elleni kirohanásával. 2016-ban azonban három epizódban már Musk szinkronizálta saját karakterét. A Members Only című epizódban a SpaceX épületében tart idegenvezetést, a Not Funny című részben Heidivel és Cartman-nel dolgozik együtt a SpaceX-nél, az The End of Serialization as We Know It című részben Cartman a Marsról szóló látomásait próbálja elmesélni Musk-nak.

Miért pont ő? (2016)

A vígjátékban szokás szerint a Teslás Elon Muskot, azaz saját magát alakítja egy epizódszerepben akivel egy bárpultnál fut össze a Byran Cranston által alakított főszereplő, Ned Fleming.

Az ifjú Sheldon (2017)

A sorozat első évadának 6. epizódjában Sheldon iskolájában a NASA-tól érkezett vendég tart előadást, ám Sheldonnak szöget üt a fejébe, hogy micsoda pazarlás, hogy a rakéták nem képesek visszatérni, hogy újra felhasználhatók legyenek. Természetesen kidolgozza az elméletet, amit a szakember nem tud követni, és fiókja mélyére kerül. Aztán a jegyzet valahogy eljut a SpaceX főhadiszállására Elon Muskhoz…

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül (2019)

A filmben egy pillanatra a SpaceX és Tesla elnök Elon Musk is feltűnik az ügynökség által leleplezett földönkívülieket bemutató képernyőn.

 

Rick és Morty (2019)

Az animációs sorozatben Elon Tusk-nak, a Tuskla vezetőjének adta hangját Musk, amely utólag megmagyarázta, hogy Twitteren miért nevezte magát a Tesla és SpaceX vezére rövid ideig Elon Tusk-nak, persze még az epizód megjelenése előtt.

 

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.