Főoldal » elektromosautó-töltés » 8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin

8 autó villámtölthető egyszerre a MOL Plugee balatonlellei töltőin

Szépen szaporodnak a dupla töltővel ellátott helyszínek a MOL Plugee hálózatában. Decemberben már beszámoltunk róla, hogy Mosonmagyaróvár mellett az M1 autópálya mindkét oldalán, az M1 autópályán a Sasfészek-tó pihenőbe (Páty vonalában, 22 km-es km-nél), valamint Balatonlelle régiójában az M7 autópálya északi oldalára telepítettek a cég munkatársai a már korábban működő 50 kW-os villámtöltők mellé egy-egy 150, illetve 175 kW teljesítményre képes ultratöltőt.

Balatonlellén elkészült a fejlesztés az autópálya déli oldalán is, ahová egy Siemens CPC 150-es ultratöltőt telepítettek. A töltőoszlopon a CCS és a CHAdeMO csatlakozó párhuzamosan használható, előbbi maximum 75 kW, utóbbi maximum 50 kW teljesítménnyel.

A fejlesztésnek köszönhetően Balatonlelle körzetében már két-két töltőoszlop áll az autópálya mindkét oldalán. A „régi” (az idézőjel oka, hogy körülbelül fél éves oszlopokról van szó) töltőoszlopokon egyszerre két autó tölthető, egyikük valamelyik DC csatlakozóval maximum 50 kW teljesítménnyel, a másik pedig az AC ágon, maximum 43 kW teljesítménnyel. Az új oszlopokon egy CCS és egy CHAdeMO szabványt támogató autó tölthető párhuzamosan, azaz irányonként 4, összesen 8 autó egyidejű villámtöltésére van lehetőség, így villámgyors továbbhaladással tervezhetnek az Adriára vagy a Balatonra utazó villanyautósok.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.