Minőségbeli aggályok miatt csúszik a villany-Mustang átadása

Többszörös halasztás után 2020 utolsó hónapjában végre megkezdődött a Mustang Mach-E kiszállítása a vásárlókhoz, amely egy fontos mérföldkőnek tekinthető az amerikai autógyártó történetében, tekintve, hogy ez az első, alapoktól tisztán elektromosnak tervezett modellje. Az átadások lendülete azonban most megszűnt, miután a vállalat több száz példány kiszállítását napolta el „további minőség-ellenőrzésre” hivatkozva.

A késlekedésről, melynek hossza az ügyfeleknek kiküldött tájékoztatás szerint jellemzően egy-másfél hónap, a Mustang Mach-E fórumon lehetett először olvasni, ezt követően viszont a Ford szóvivője is megerősítette a híreket. Hogy pontosan mi indokolja a járművek minőségének újraellenőrzését néhány darab leszállítása után, arról azonban egyelőre nem érkezett információ.

Mindenesetre a megrendelők további egy hónapos várakoztatása bizonyára kisebb gondot okoz majd a Ford számára, mint belefutni egy komoly minőségi problémába és esetleges visszahívásba, főleg a cég villanyautóit fejlesztő Edison csapat igazgatójának múltkori megjegyzései után. Darren Palmer egy interjúban úgy fogalmazott, hogy az elektromos autók vásárlóinak ez idáig kompromisszumokat kellett kötniük, és el kellett fogadniuk bizonyos hibákat, ezzel szemben a Mach-E „ajtói megfelelően illeszkednek, a műanyagok és más anyagok színe egyezik, a lökhárítók nem esnek le, a tető nem szakad le, amikor lemosod, és a kilincsek nem fagynak be a hidegben”. Mindannyian tudjuk, melyik vetélytársra irányult a célzás.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.