auto
2024. 02. 26. hétfő

Megszűnt az előzetes zárolás az E.ON töltőin

A villanyautósok sokat morognak azért, hogy számos elektromobilitás-szolgáltató kisebb-nagyobb összeget zárol a töltési folyamat előtt a bankkártyákon. A cégek ezzel szeretnék biztosítani, hogy ne üres bankkártyával indítsunk töltést, hogy aztán behajthatatlan követelésük keletkezzen. Az idei év elejétől a bankoknak kötelező lett a kétlépcsős azonosítás alkalmazása, amely tovább bonyolította a töltési folyamat indítását, mert a terhelést még a bankunk applikációjában is jóvá kell hagyni, vagy egyéb módszer (pl. SMS hitelesítés) gondoskodik a kártyánk védelméről.

A szolgáltatók, úgy tűnik, meghallották a zsörtölődésünket, ugyanis nemrégiben a MOL Plugee változtatott a zárolási folyamaton, ezúttal pedig az E.ON töltőinél számolhatunk be egy jelentős könnyítésről. A mai naptól az eseti fizetésnél megszűnt a töltésindítás előtti 3000 Ft-os zárolás, illetve a korábbi 10 sikeres töltés helyett már 3 töltés után átválthatunk a havonta egy összegben utólag fizetős megoldásra, amikor nem történik bankkártyás terhelés minden töltésnél, helyette havonta egyszer kapunk egy számlát a cégtől, amit átutalással is kiegyenlíthetünk.

Chat funkciót kapott a drivE.ON alkalmazás

Az E.ON töltőin továbbra is a drivE.ON alkalmazással tölthetjük villanyautóinkat. A töltési díjak a következők:

  • AC töltő esetén: 99 Ft/kWh + 4 Ft/perc (a 120. megkezdett percet követően), éjszakai tarifa (20.00-6.00 óra között): 65 Ft/kWh
  • DC töltő esetén: 120 Ft/kWh + 9Ft/perc (a 30. megkezdett percet követően)

Ma a driveE.ON alkalmazás is frissült, így ha az már telepítve van a telefonon, akkor mindenképpen érdemes frissíteni.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.