auto
2024. 02. 26. hétfő

Villanyautós találkozó lesz Gönyűn – 2021.08.15

események

2021 augusztus 14-15.-én rendezik meg Kolozsnéma és Gönyű közös rendezésében a Dunamenti Fesztivált, melynek egyik fő programja az elektromos autós találkozó és szakmai nap. Az elektromos autós programokra Gönyűn a fesztivál második napján, augusztus 15. vasárnap kerül sor.

A találkozón a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így kérjük minden résztvevő regisztráljon az evtalalkozo@gmail.com címen és adja meg, hogy honnan, milyen autóval, hány fővel érkeznek.

A résztvevők 13:00-14:00 között az elektromos autózásról hallgathatnak meg egy előadást, ezen kívül 10:00-18:00 között lehetőség lesz elektromos autós újdonságok megtekintésére és tesztvezetésre az esemény támogatóinak köszönhetően.

A kiállított, illetve tesztvezethető típusok: Audi Q4 e-tron, Fiat 500e, Honda e, Hyundai Kona electric, Hyundai Ioniq electric, Jeep Renegade PHEV, Kia e-Niro, Kia e-Soul, Mazda MX-30, Peugeot 2008 EV, Peugeot 3008 PHEV, Seat Cupra Leon PHEV, Seat Terraco PHEV, Cupra Formentor PHEV, Škoda ENYAQ, Volkswagen ID.4, valamint Tesla modellek, illetve élőben is megtekinthető lesz a Magyarországon még nem forgalmazott Dongfeng SERES 3 tisztán elektromos modellje is.

Újabb kínai villanyautó jön Magyarországra

A kétkerekű elektromos járművek is képviseltetik magukat, így elektromos motorkerékpárokat és rollereket is kipróbálhatnak a résztvevők. Bemutatkoznak a Mecsekben szolgálatot teljesítő motoros rendőrök a budapesti kollégákkal, illetve a győri városőrség motoros „osztaga”.

Ahogy az Abdai villanyautós családi napra, Gönyűre is eljön Győrből egy tisztán elektromos kamion, a kiállítók között pedig elektromos szörf és hajó is megjelenik. Nem csak villanyautósoknak segít a casco alkusz és a balesetikarterites.hu képviselője.

Az elektromobilitás szolgáltatók közül az evDirect, az E.ON, a Mobiliti és a Parkl jelenik meg a rendezvényen. A Mobiliti ezúttal is ingyenes, egy hónapra érvényes Mobiliti30 díjcsomaggal segíti a rendezvényre eljutást, amelyhez szükséges, hogy az applikációban megadott email címmel előzetesen regisztráljatok a rendezvényre és a helyszínen is jelentkezzetek a szervezőknél.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.