Hivatalos: távozik a Mercedes a Formula E-ből

Az ABB FIA Formula E 2020/21-es hetedik szezonjának hétvégi fináléján felröppent hírek után ma hivatalosan is bejelentette a Mercedes-Benz, hogy távozik az elektromos versenysorozatból. Így a Porsche marad az egyetlen a német prémium autógyártók között, mely csapatként szerepel a bajnokságban – az Audit és a BMW-t már a következő szezonban sem fogjuk látni, a Mercedes pedig a januárban induló nyolcadik évad végén hagyja el az együléses elektromos autók versenyét, azaz a harmadik generációs autók 2022/2023-as bevezetését már nem várja meg. Habár a Mercedes-Benz búcsúzik a jelenleg Mercedes-EQ Formula E néven futó csapatból, a csapat vezetősége keresi a legjobb megoldást arra, hogy az autógyártó nélkül folytassák sikertörténetüket a versenysorozatban.

Forrás: Mercedes-Benz

Közleményében azzal indokolta döntését a vállalat, hogy a Formula E-re szánt erőforrásokat átcsoportosítja a nemrég bejelentett elektromobilitási stratégiájának megvalósítására, mely 2025-ig három vadonatúj, tisztán elektromos modellek alá tervezett padlólemez fejlesztését is magában foglalja. A versenysportok területén a Formula-1 kapja a főszerepet a Mercedes tevékenységében, mely a cég szerint a legdinamikusabb laboratórium a jövő fenntartható és skálázható teljesítménycentrikus technológiáinak fejlesztéséhez és teszteléséhez.

Forrás: Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz hivatalosan a 2019/2020-as hatodik évadban szállt be a Formula E-be, de a HWA Racelabbel való együttműködésének köszönhetően már az ötödik szezonban belekóstolhatott a versenyszéria izgalmaiba. A bajnokság legutóbbi szezonjában a Mercedes-EQ csapat a csúcsra ért, és a Jaguar Racing, valamint a DS Techeetah csapatokat maga mögé utasítva világbajnoki címet szerzett, míg a versenyzők ranglistáját meghódító Nyck de Vries is a Mercedes-EQ pilótájaként diadalmaskodott. A csapat másik versenyzője, Stoffel Vandoorne a kilencedik helyen végzett.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.