Szoftverfrissítéssel növel hatótávot a Volvo

Megjelent a Volvo legújabb OTA szoftverfrissítése, amely tartalmazza az úgynevezett Range Assistant bétaverzióját, valamint az intelligens akkumulátormenedzsment fejlesztésén, a regeneráció teljesítményének növelésén, illetve az akkumulátor előmelegítésének/előhűtésének pontosabb időzítésén keresztül az elérhető hatótávolságot is növeli az XC40 Recharge típusú modellben.

Az Android-alapú infotainment rendszerbe integrált Range Assistant a hatótávolság optimalizálásában segíti a sofőrt, aki jól érthető, pontos adatokat kap a hátralévő kilométerek számáról, a valós fogyasztási adatokról, és jobban megértheti, hogyan befolyásolja a vezetési stílusa a hatótávot. Az applikáció a klíma automatikus beállítását is el tudja végezni a nagyobb hatótáv érdekében, később pedig újabb funkciókkal bővül, például hasznos tanácsokkal látja el a sofőrt a nagyobb hatótáv szempontjából megfelelő vezetési stílust, és a sebesség helyes megválasztását illetően.

Ami a nagyobb hatótávot illeti, a Volvo nem említi, hogy pontosan mekkora növekedésről van szó, de értelemszerűen nem érdemes drámai változást várni. A frissítés emellett néhány hiba javítását is tartalmazza, fejlesztették a biztonsági rendszereket is, valamint a hideg időjárás által a hatótávra kiváltott hatásokról is több információ került a rendszerbe.

A Range Assistant applikáció a Volvo második villanyautójában, a C40 Recharge-ban már gyárilag fel lesz telepítve. A frissítést a Polestar 2 is megkapja.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.