Főoldal » elektromos autó » Megfizethető elektromos modellcsalád lesz a Fiat Panda

Megfizethető elektromos modellcsalád lesz a Fiat Panda

A 2019-ben bemutatott Centoventi koncepción alapuló Fiat Panda SUV 2023-ig piacra kerül és tisztán elektromos változata is lesz, írja a brit Auto Express. Ráadásként nem csak egyetlen SUV modell, hanem egy a klasszikus Panda névhez hű szupermini, sőt egy teljes járműsorozat érkezhet az új Panda stílusjegyeivel, amivel a Fiat egy megfizethető elektromosított termékoffenzívát indítana.

A Stellantis csoport több almárkájáról meglepően rövid, 5-8 éven belüli határidővel jelentették be, hogy tisztán elektromos márkává alakul, még ha a vezérigazgató szerint ez nem is önszántukból, inkább politikai nyomásra történik. A Fiat esetében a következő öt évben több, a Centoventi koncepción alapuló praktikus járművel tervez megjelenni az elektromos(ított) autók piacán, amely a Stellantis csoporton belüli növekedésének alappillére lesz, miközben a Fiat 2030-ra teljesen elektromos autómárkává alakulhat.

A Fiat márka igazgatója, Olivier Francois a közelmúltban az Auto Expressnek az új stratégiájukról elmondta, hogy a jelenleg középpontban álló 500-as mellé hamarosan érkező Centoventi-alapú modelleknél a praktikum jegyében lemondanak az ütős stílusról.

 

Bár a Fiat vezető a részleteket nem erősítette meg, a lap spekuláció szerint a praktikus megoldások mellett a kedvező ár is fontos értékesítési pont lesz, de az 1980-as évek ős-Pandájának masszív karakterét is szeretnék újjáéleszteni. A Panda családban először egy a múlthoz illő szupermini és egy ma divatos Panda SUV érkezik majd, de további modellekre is számíthatunk.

Az Auto Express szerint az új modellek már 2023-ban piacra kerülnek, és a lengyelországi Tichy-gyárban készülnek majd, ami valószínűsiti, hogy ugyanarra a Stellantis CMP architektúra épülnek majd, mint a Peugeot e-208, és még nem a fejlesztés alatt álló STLA Small kisautó-platformra.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.