Nincs többé Daimler AG

2022. február 1-jétől Mercedes-Benz Group AG néven működik tovább az a német autógyártó csoport, amelyet idáig Daimler AG néven, többek között a Mercedes-Benz autómárka anyavállalataként ismertünk. A stuttgarti székhelyű cég tőzsdei jelölése is DAI-ról MBG-re változik.

Forrás: Mercedes-Benz Group AG

Ola Källenius, a Mercedes-Benz Group AG igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a névváltoztatást a vállalatcsoport megújult stratégiai fókusza indokolja. Ezzel szeretnék egyértelművé tenni a világ számára, hogy a vállalat központi tevékenysége a világ legkívánatosabb autóinak építése.

„A Mercedes csillaga mindig is egy ígéret volt a jövőre: a jelen megváltoztatása annak javítása érdekében. Folytatni akarjuk alapítóink örökségét azzal, hogy vezető szerepet vállalunk az elektromos mobilitás és a járműszoftverek terén” – tette hozzá az igazgató.

A Daimler nevet így már csak egyetlen vállalat viseli, a nehéz tehergépjárművekre szakosodott Daimler Truck AG, amelynek önálló entitásként való elindítását majdnem pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be a cégóriás, a tőzsdei bevezetése pedig tavaly decemberben történt meg. A finanszírozással, lízingeléssel, és biztosítással foglalkozó Daimler Mobility AG is Mercedes-Benz Mobility AG néven folytatja pályafutását.

Forrás: Daimler Truck AG

A Daimler átnevezésével a társaság lezárja a múlt évben megkezdett történelmi átrendeződését, amelyet a részvényesek elsöprő többséggel jóváhagytak – írja közleményében a Mercedes-Benz Group. Az új Mercedes-Benz csoport így teljes mértékben a Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach és Mercedes-EQ személygépkocsi-márkáira, valamint a kisteherautókra tud koncentrálni. Az eredeti Daimler Group átrendeződését követően a Mercedes-Benz Group továbbra is 35%-os kisebbségi részesedéssel rendelkezik a Daimler Truck Holding AG-ban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.