Főoldal » egyéb » Rimac Nevera volt az első autó a Boszniát elkerülő hídon Horvátországban

Rimac Nevera volt az első autó a Boszniát elkerülő hídon Horvátországban

A Rimac Nevera volt az első autó, amely áthaladhatott az 525 millió eurós költségvetéssel megépült 2140 méter hosszú Pelješac hídon, amely nem csak a Pelješac-félszigetet köti össze a szárazfölddel, de Horvátország déli részét is összekapcsolja az ország északi régiójával.

A híd a magyar villanyautósok számára is segítség, mivel két határátlépést takarít meg a Horvátország déli részére, például Dubrovnikba, illetve a Montenegroba vagy Albániába indulók számára.

Szerencsére egyre többen bátorodnak fel és indulnak hosszabb nyaralásra is tisztán elektromos autóval. Az új hidat választva a boszniai Neum városán keresztül vezető út helyett körülbelül 9 kilométerrel hosszabb utat kell megtenni, így azt nem mondhatjuk, hogy rövidebb lesz a töltési idő a villanyautósok számára.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.