Különleges fényezést kapott a BMW ikonikus modelljének utolsó 18 darabja

Ahogy arról június végén beszámoltunk, az év közepén a német márka befejezte az i3 sorozatgyártását. A kultikus kisautóból kilenc év alatt összesen 250 ezer darab készült, és az utolsó 18-at a múlt héten, augusztus 2-án adták át.

A jó hír az, hogy ezeket a különleges példányokat bárki vezetheti.

Hagyomány

Nem most fordult elő először, hogy a bajorok 18 egyedi fényezésű autóval búcsúznak egy modelltől. A gyártó 2020-ban hasonlóan zárta le az i8 luxus-sportautó történetét, igaz, akkor szinte minden példány más színben pompázott.

Az i3-tól is hasonlóan búcsúzott most a márka, de itt nem külön színeket, hanem egy fekete sisakos, arany páncélzatú rohamosztagot kaptunk.

Az autókat a BMW saját múzeumában adták át, mégpedig mindet ugyanannak az ügyfélnek, müncheni CarVia autókölcsönzőnek, ahol napi 44 euróért már el is vihetjük nosztalgiázni az utolsó példányok egyikét.

A márkanév Kínában tovább él, de az már egy teljesen más autó, a 3-as sorozat csak ott kapható elektromos változata. Érdekesség, hogy bár az i3-at 74 országban forgalmazták a világ legnagyobb autópiaca kimaradt ebből.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.