Főoldal » elektromosautó-töltés » 2,6 MW teljesítményű töltőállomást adtak át Spanyolországban

2,6 MW teljesítményű töltőállomást adtak át Spanyolországban

Európa egyik legnagyobb és legerősebb beltéri töltőközpontját adták át a spanyol fővárosban: az Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT) által üzemeltetett Canalejas 360 a Plaza de Canalejas alatti parkolószinten mintegy 2,6 MW teljesítményt kínál az elektromos járművek számára.

Az összteljesítményét tekintve Spanyolországban egyedülálló töltőállomásra összesen 12 töltőoszlopot telepítettek, négy közülük 400 kW-os, Circontrol Raption 400 típusú ultratöltő. Ennél erősebb villanyautó-töltőket csupán elvétve találhatunk Európában – az IONITY töltőhálózatában például 350 kW a legmagasabb elérhető teljesítmény, az ABB kínálatában pedig 360 kW-os a leggyorsabb töltést kínáló berendezés.

A Madrid belvárosában felavatott töltőállomáson a 400 kW-os oszlopok mellett négy darab 200 kW-os, és négy darab 50 kW-os is helyet kapott. Habár ultratöltőket jellemzően autópályák mellé szokás telepíteni, a városvezetés üdvözölte az új töltőállomást, mely szerintük megkönnyíti és ösztönzi a villanyautók használatát a városban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.