Főoldal » események » Menő jövő – elektromos járművek napja Székesfehérváron – 2022.09.18.

Menő jövő – elektromos járművek napja Székesfehérváron – 2022.09.18.

A szeptember bővelkedik villanyautós eseményekben, az előző hétvégén Balatonfüreden, Budapesten és Tökölön is találkoztak a villanyautósok, most vasárnap, azaz szeptember 18-án pedig negyedik alkalommal rendezi meg Székesfehérváron az elektromos járművek napját Menő jövő címmel a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A rendezvényen az érvényes jogosítvánnyal rendelkezők ki is próbálhatják a járműveket.

Tavaly is volt hasonló rendezvény Székesfehérváron (Fotó: Hipság András)

A társszervező Jövő Mobilitása Szövetség közleménye szerint az elektromos járművek mellett egy olyan napelemeket kiegészítő energiatároló rendszert is bemutatnak, amely csökkent kapacitású elektromosautó-akkumulátorokból készült, így második életet adva az akkumulátoroknak. Pukler Gábor, a szövetség elnöke elmondta, hogy az idén a városi közlekedés fejlesztésére fordítanak kiemelt figyelmet, és szeretnék elérni, hogy minél többen közlekedjenek hatékonyan és gazdaságosan.

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere hozzátette: a város támogatja az elektromos járműveket, a településen továbbra is ingyenes parkolhatnak ezek a járművek. A tömegközlekedésbe egyre több elektromos buszt kapcsolnak be, jelenleg kilenc, ősz végére már 12 ilyen jármű fog közlekedni a városban. Népszerűek az elektromos rollerek, és bíznak benne, hogy ennek kerékpárváltozata is hamarosan megjelenik Székesfehérváron – mondta.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.