Főoldal » egyéb » Váratlanul lemondott a Jaguar Land Rover vezére

Váratlanul lemondott a Jaguar Land Rover vezére

Személyes okokra hivatkozva váratlanul lemondott Thierry Bolloré a Jaguar Land Rover igazgatója – egyelőre egy átmeneti megoldásként helyettesíteni fogják.

Bolloré december 31-ig marad pozíciójában, és ekkor, ideiglenesen, Adrian Mardell, a vállalat pénzügyi vezetője lép a helyébe, amíg a tulajdonos, az indiai Tata Motors megtalálja utódját. Mardell 32 éve dolgozik a vállalatnál. Bolloré korábban a Renault vezetője volt, de karrierjét a Michelin gumigyártónál kezdte, melynek később globális repülőgép üzletágát is vezette. Távozása igen nehéz időszakban  találja a vállalatot, a neves márka ugyanis a Brexit, a pandémia és a chiphiány mellett a borítékolható brit recesszióval is küzd és veszteséges.

Thierry Bolloré

Bolloré 2020 júliusában csatlakozott a céghez, és célja az volt, hogy 2025-re teljesen elektromos luxusmárkává formálja a Jaguar személyautók és Range Rover terepjárók gyártóját. A stratégia állítólag változatlan marad, de a vezető idő előtti távozása sok találgatásra ad okot a The Guardian által megkérdezett szakértő szerint.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.