Több millió forintos kedvezménnyel árulják a BMW villanyautóját Kínában

Nemrég beszámoltunk róla, hogy a Mercedes-Benz elektromos modelljei meglehetősen gyengén szerepelnek a kínai autópiacon, amire a német prémium márka jelentős mértékű árcsökkentéssel reagált – akár 22%-kal olcsóbban is haza lehet vinni az EQS és EQE szedánokat, mint amennyibe november elején kerültek.

Most hasonló történetről számolt be a helyi sajtó a BMW kapcsán, melynek i3 szedánjára akár 30%-os kedvezményt is ki lehet fogni. A kereskedők jellemzően 80 ezer és 100 ezer jüan közötti, átszámítva 4,5-5,6 millió forintos kedvezménnyel értékesítik a villanyautót, de akadt olyan kereskedés, ahol 105 ezer jüant faragtak le a vételárból, ami így körülbelül 245.000 jüanra (13,7 millió forintra) csökkent.

Sajtóértesülések szerint a nagy kiárusítás hátterében az áll, hogy 2023 elején új változat érkezik az i3-ból nagyobb teljesítménnyel és nagyobb hatótávval, így a kereskedések igyekeznek mihamarabb kiszórni a készleten lévő darabokat. A modell forgalmazása júniusban indult el Kínában, akkor 1613 példány talált gazdára belőle – ez a Tesla Model 3 júniusi eladási számának körülbelül 6%-a az országban. Nem hivatalos adatok szerint október végéig összesen 4578 darab fogyott az alapáron 349.900 jüanért árult autóból. Az i3 – melynek a nevén kívül nincs semmi köze az Európában ismert városi kisautóhoz – egyetlen verzióban (eDrive35L), kizárólag Kínában vásárolható meg. Hogy milyen specifikációkkal mutatkozott be az autó, arról ebben a cikkünkben írtunk.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.