Főoldal » villanyautózás a gyakorlatban » Nagyot lép a Waze a villanyautósok felé

Nagyot lép a Waze a villanyautósok felé

A népszerű Waze online navigációs rendszert a villanyautós közösségben számos kritika éri, amiért nem tartalmazza az elektromosautó-töltőpontokat, kizárólag benzinkutakkal tervez. A cég végre reagált az elektrifikáció küszöbön álló exponenciális elterjedésére, így látványos előrelépéshez érkezett a Waze EV Revolution nevű projekt.

Egyes felhasználók számára már megkezdték a villanyautós funkciók fokozatos elérhetővé tételét. Olvasóink között van akinek már legalább egy hete megjelent az Elektromos autó beállítások menüpont a Jármű adatai alatt. Ebben a menüpontban egy kapcsolóval jelezhetjük, ha mi már elektromos autóval közlekedünk, a beállítási lehetőségek azonban egyelőre kimerülnek az autó töltőcsatlakozójának típusában.

A célpont megadásánál az érdekes pontok között megjelent az Elektromos töltőállomás opció. A Waze megjeleníti a beállított célpont felé útba eső töltőállomásokat, és a listát áttekintve úgy tűnik a magyarországi töltőállomások jelentős részét már ismeri is.

A töltők adatlapján megtalálhatók az elérhető csatlakozók típusai, a töltőpont üzemeltetőjének elérhetősége, illetve a helyszínt utoljára frissítő Waze felhasználó. A töltőpontok pillanatnyi elérhetőségét egyelőre nem tudja a Waze, de az ígéretek szerint hamarosan ezzel a funkcióval is kiegészül az applikáció.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.