Főoldal » elektromosautó-töltés » Újabb országban szűnik meg az ingyenes Lidl töltés

Újabb országban szűnik meg az ingyenes Lidl töltés

A Lidl nem csak Magyarországon, egész Európában az elektromobilitás elkötelezett támogatója, számos üzlet parkolójában üzemeltetnek töltőoszlopokat. Azonban egyre növekszik azon országok száma is, ahol már nem ingyenesen biztosítják a töltést. Holnaptól (2023. március 1.) Ausztria is felkerül erre a listára.

Fotók: Németh Ágnes

Az osztrák AC töltőkön 35 cent, a DC töltők esetében pedig 40 cent lesz a töltési díj, kWh alapú elszámolással. A töltés indításához a töltőoszlopokon elhelyezett QR kódot kell leolvasni és a megnyíló weboldalon a bankkártyánk adatait megadni.

Kényelmesebb, bár esetenként költségesebb megoldás, ha roaming szolgáltatót veszünk igénybe, akkor a partnerek RFID kártyájával vagy kulcstartójával indítható a töltés, fizetni pedig a megszokott módon tudunk.

A legtöbb országban a Lidl töltői kizárólag az üzletek nyitvatartási idejében használhatók, akkor is, ha már nem ingyenes a töltés, erre érdemes átutazóként figyelni. Néhány ország Lidl töltőinek díjazása az alábbi táblázatban tekinthető át.

Ország AC DC (max. 50 kW) ultra DC
Ausztria 35 cent/kWh 40 cent/kWh
Csehország 5,9 CZK/kWh 6,9 CZK/kWh
Franciaország 25 cent/kWh 40 cent/kWh 40 cent/kWh
Németország 29 cent/kWh 48 cent/kWh 65 cent/kWh
Szlovákia 24 cent/kWh 39 cent/kWh

Az osztrák elektromobilitás klub értesülései szerint a cég dolgozik azon, hogy Németországhoz hasonló módon az osztrák töltőket is integrálják a Lidl Plus applikációba.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.