Tesla Semi rendeléssel ünnepelte a Föld napját egy lakberendezési vállalat

A Tesla teljesen elektromos kamionjára még mindig folyamatosan érkeznek a rendelések, ám a média most már inkább csak a valamilyen szempontból érdekes vagy egyedülálló, illetve a nagyobb számú foglalásokról számol be. Az előbbiek közé tartozik például a néhány héttel ezelőtti hír a TCI Transportation nevű vállalatról, mely a legelső, teherautók lízingelésével és bérbeadásával foglalkozó társaság, ami Tesla villanykamionra fizetett ki foglalót, ezáltal lehetővé téve a későbbiekben az óvatosabb cégek számára a jármű kipróbálását akár hosszabb ideig is, mielőtt megvásárolnák. A legnagyobb rendelések olyan multikhoz kapcsolódnak, mint az UPS a 125 darabos rendeléssel, a Pepsi 100 kamionnal, vagy az Anheuser-Busch a maga 40 darabjával.

A Tesla Semire igényt tartó legújabb vállalat az előbb felsoroltaknál kevésbé világhírű és kevésbé kiterjedt hálózattal rendelkezik, ám mégis elhatározta, hogy az élhetőbb jövő érdekében beruház a villanymeghajtású kamionra. A City Furniture 5 darab Semit rendelt, ami ugyan nem tűnik soknak, a mindössze 100 teherautóból álló flottában mégis rendkívül jó szolgálatot fognak tenni a villámgyors járgányok. A floridai székhelyű vállalat a nagyobb hatás kedvéért szándékosan a Föld napján jelentette be a 750-900 000 dollár értékű beruházást egy Twitter-bejegyzésben. A City Furniture állítása szerint ezzel ő lett a legelső, bútorok értékesítésére szakosodott vállalkozás az Egyesült Államokban, mely elektromos kamiont vásárolt a flottájába.

A City Furniture CNG-s kamionjai, Forrás: Highjump.com

A lakberendezési áruházlánc egyébként 2017-ben bekerült a „Legzöldebb Flotta Amerikában” Top 50-es rangsorába, és végül a 24. helyen végzett. A figyelemre méltó helyezés hátterében az a 2014-ben megkezdett intézkedés áll, amely során a dízeles járművek nagy részét sűrített földgáz (CNG) -meghajtásúra cserélték, jelentősen mérsékelve a károsanyag-kibocsátásokat. Ennek az elhatározásnak a következő lépése a Tesla Semik munkába állítása, mely még nagyobb hatást fog eredményezni az ökológiai lábnyom és az üzemeltetési költség csökkentésében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.