Újabb tisztán elektromos Porsche a láthatáron

Úgy tűnik, hogy a Porsche komolyan gondolja teljes modellpalettájának elektromosítását, hiszen miután hivatalosan is bejelentette legnépszerűbb típusának, a Macan következő generációjának tisztán elektromos hajtáslánccal való felszerelését, a vezetőség máris a következő szerencsés modell kiválasztásán töri a fejét, ami a Cayenne lehet. A vállalat szóvivője a múlt héten elárulta az Auto Express magazinnak, hogy a Macannál nagyobb méretű sportterepjáró sorsáról jelenleg folynak a viták, hiszen rengeteg piac kér elektromos autókat, de a végső döntés még nem született meg.

Ahogy a Macanról szóló hírünknél is tettük, érdemes visszautalni a német Manager Magazin tavaly szeptemberi cikkére, amelyben arról írnak, hogy a Porsche példaértékű sebességgel felgyorsítja a vállalaton belüli elektromosítást, és sorban minden modell tisztán villanyos meghajtást kap az ikonikus 911-esen kívül. Az újságírók értesülései szerint a portfólió nagy átalakítása 2022 és 2025 közé esik, amikor a Macan, a Cayenne, a Panamera, és a Boxter is megjelenik zéró emissziós autóként. A Macanban már igazuk volt a németeknek, és szinte garantálható, hogy a Cayenne esetében sem lesz másképp. A kérdés inkább csak az, hogy mikor. Oliver Blume vezérigazgató korábban egyébként úgy nyilatkozott, hogy nem híve a már létező modellek másolgatásának különböző hajtásláncokkal, és ha elektromos autót épít, akkor az kifejezetten az elektromobilitásra lesz tervezve, mint a Taycan. Így lesz ez a 2021-ben érkező Macannál, és valószínűleg a Cayenne alapját is egy saját padlólemez adja majd.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.