BMW i3-asokat hoz Budapestre a DriveNow autómegosztó szolgáltatás

Közép-Kelet-Európában elsőként Budapesten válik elérhetővé a BMW Group által működtetett DriveNow autómegosztó szolgáltatás, mely összesen 240 autóval, köztük 40 darab tisztán elektromos BMW i3-assal száll be a főváros egyre élénkülő car-sharing versenyébe. A Daimler és a BMW közös Share Now elnevezésű cégéhez tartozó szolgáltatás felhasználói a BMW 1-es sorozat, a BMW 2-es Active Tourer, a BMW X1 és a BMW X2 modellpáros, a népszerű elektromos i3-as városi kisautó, a három-, és ötajtós MINI, illetve a MINI Cabrio közül választhatnak április végétől, így megnyitva a közösségi autózás kapuját egy teljesen új fogyasztói csoport felé, akik a prémium minőségű közlekedést részesítik előnyben. Bár az autómegosztásra sokan az autótulajdonlás fenntartható alternatívájaként tekintenek hosszú távon, a tapasztalat azt mutatja, hogy az egy adott modellt preferáló ügyfelek hajlamosak később meg is vásárolni az autót, így a DriveNow magyarországi terjeszkedése az i3 számára is egy remek lehetőség, hogy tovább növelje a már 500 felett járó eladási számát az országban.

A regisztrált felhasználók a szabad autókat a DriveNow okostelefon-alkalmazáson keresztül tudják megtalálni, lefoglalni, és kibérelni a budapesti szélesebb belváros 63 négyzetkilométeres területén, melyet elhagyhatnak ugyan az autósok, de dolguk végezetével ugyanezen zóna valamely szabad felszíni nyilvános parkolóhelyén kell letenniük a járművet. A szolgáltatáshoz tartozó mobilapplikáción keresztül az első ötezer felhasználó ingyen tud regisztrálni. Az ingyenes kvótán felül az első, négy hetes időszakban 4990 forint egyszeri regisztrációs díjat kell fizetni, ezt követően pedig egyszeri 9990 forintos díjért lehet majd csatlakozni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár a regisztrációhoz – írja az Index. A BMW i3-akat percenként 129 forintért lehet igénybe venni, a bérlés befejezése nélküli utazás-megszakítás pedig percenként 50 forintba kerül. Az autókat óradíjas csomagban is elvihetjük, melyhez maximális távolságot is köt a vállalat: 3 óra esetén (80 km) például 14 990 forintot kell fizetnünk a villanyos BMW-ért, 6 órára (120 km) pedig 27 990 forintot kell kifizetni, de 9 órás, illetve egy egész napos megoldás is rendelkezésre áll.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.