Leégett egy Porsche Taycan

Korábbi hírek szerint az Egyesült Államokban 130 db Porsche Taycant szállítottak le a vásárlóknak, sajnos az autók száma 129-re csökkent, ugyanis tegnap az egyik autó egy floridai garázsban porig égett.

Az esetről felkerült néhány videó az internetre, melyeket környékbeli lakók készítettek, de később ezeket törölték. Sokan azt is kétségbe vonták a roncs alapján, hogy valóban Taycan volt a szerencsétlenül járt jármű, azonban néhány jellegzetes részletet összehasonlítva ez nem tűnik kétségesnek.

A tűz okát még vizsgálják, egyelőre az sem jelenthető ki, hogy az elektromos autó volt a tűz forrása. Az Electrek kérdésére a gyártó megerősítette, hogy egy Porsche Taycan érintett a sajnálatos tűzesetben.

Az elektromos autókat érintő tűzeseteket a sajtó sokkal inkább felkapja, pedig a hagyományos erőforrással szerelt autók indokolatlan kigyulladása mindennapos dolog. Korábban az amerikai közlekedési hatóság adatai is alátámasztották, hogy kisebb eséllyel kapnak lángra a villanyautók.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.