Évente 10.000 Supercharger v3 készül majd Kínában

Februárban kezdődik a Supercharger v3 töltőoszlopok gyártása a Tesla kínai autógyártó üzemének szomszédságában, amelyhez a napokban kapta meg a helyi hatóságoktól az engedélyeket az amerikai cég. A Reuters hivatalos dokumentumokra hivatkozó cikke szerint évente akár 10.000 darab töltőoszlop készülhet majd a kínai gyárban.

A nagyságrend akkor érzékelhető igazán, ha mellé tesszük, hogy a Tesla nemrég jelentette be, hogy világszerte már 20.000 Supercharger töltőoszlop áll az autósok rendelkezésére saját töltőhálózatában, tehát azzal számolhatunk, hogy 2 év alatt megduplázódhat a nyilvános Tesla töltőoszlopok száma. A növekedés már az elmúlt évben is jelentősen felgyorsult: 2019 végén világszerte összesen 15.000 Supercharger töltőoszlop működött (1716 helyszínen), amely 2020 novemberére érte el a 20.000-es számot.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.