Oázist teremt az Ionity – 5500 új oszlop jön

Az Ionity az egyik legismertebb európai töltőhálózat. Ha az oszlopok hatalmas teljesítménye nem is, de a töltés ára sokaknál kiveri a biztosítékot, azonban a céget működtető autógyártók ügyfelei sokféle kedvezményes havidíjas csomag közül választhatnak, amelyek csökkentik a tarifát. A probléma inkább csak az, hogy 2018-ban eredetileg megcélzott 400 helyszín még mindig nem készült el, a legfrissebb adatok szerint 386 állomáson 1538 töltő várja az ügyfeleket.

Most újabb pénzhegyet toltak a projekt mögé, és lefektettek egy nagyszabású tervet is a következő 3 évre.

7000 oszlop és egy oázis

A tegnapi sajtóközlemény értelmében a világ legnagyobb befektetési alap kezelője, a Blackrock csatlakozott az Ionity befektetőihez. A közel 10 ezer milliárd dollárnyi pénzt kezelő szervezet már egy ideje nagy figyelmet fordít a megújuló energiákra, így most a Global Renewable Power nevű platformja révén lépett be az Ionity mögé. Közösen az autógyártókkal

700 millió eurós beruházást jelentettek be, amelynek révén 2025-ig 1000 helyszínre és 7000 töltőoszlopra bővül a hálózat Európában.

Az új helyszíneken egyenként 6-12 autó tölthet majd egyszerre, és ezzel párhuzamosan a kihasználtsági adatok alapján a meglévő lokációkon is növelik a töltőoszlopok számát.

A fejlesztés részeként elindul az Ionity Oázis névre keresztelt projektje is, ami az egyszerű töltőkön túl fedett oszlopokat, harapnivalót, mosdót, és egyéb kényelmi szolgáltatásokat is kínál majd a helyszíneken.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.