Megvillantották a Polestar legcsinosabb villanyautóját

Bizonyára sokan emlékeznek még a Polestar Precept néven bemutatott tanulmányautójára 2020-ból, mellyel a svéd-kínai márka egy olyan egyedi stílusvilágba invitálta a közönséget, ahol már csak nyomokban érezhető az anyacég, a Volvo Cars dizájnnyelvezetének hatása. A felmenőktől való vizuális eltávolodás akkora sikert aratott, hogy tömegek követelték a modell gyártását, a Polestar pedig egy jó hírrel válaszolt a pozitív visszajelzésekre: bejelentette, hogy 2024-ben piacra kerül a Precept.

Arról, hogy hogyan alakul át az autó tanulmányból gyártásba szánt változattá, egy dokumentumfilm-sorozatot is indított a cég. Ennek a harmadik, külső dizájnnal foglalkozó része szolgáltatta az eddigi legjobb képet arról, hogyan is fog kinézni az álomautó végső verziójában:

Megjelenésekor a négyajtós GT a Polestar 5 nevet viseli majd, és mint látható, dizájnban nagyon közel áll majd a Precept tanulmányhoz. De a márka ötödik modellje által képviselt formavilágot már jóval előbb is láthatjuk majd, mégpedig a Polestar 3-on, amely 2022-ben lép piacra.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.