Ezért volt zajos az olasz LEAF taxi hajtóműve

A minap beszámoltunk róla, hogy egy hajtómű cserének köszönhetően végre megoldódott az olasz aukción megvásárolt LEAF ex-taxi legnagyobb gondja, a zajos hajtómű. Most megmutatjuk mitől volt zajos.

Ha valaki most kapcsolódott be a firenzei ex-taxi LEAF-ről szóló sorozatunkba, ide kattintva elolvashatja az összes epizódot.

Aki követi a sorozatot, talán emlékszik rá, hogy a hajtóműolaj-cserénél nem csak a leeresztő- és olajszint-csavarok néztek ki sündisznóként a fémreszeléktől, de az olajban is találtunk néhány fémdarabot, amiről azt tippeltük, hogy egy csapágyból származhatnak.

Most, hogy a problémás darab kikerült az autóból, megtudhattuk pontosan, hogy mi okozta a zajt.

Azt nem tudjuk, hogy a csapágy tönkremenetelét anyaghiba, valami extrém erőhatás, vagy a rengeteg fémreszeléket tartalmazó olaj folyamatos erodáló munkája eredményezte, de a problémát látva megerősítést nyert számunkra, hogy érdemes volt a saját autóinkban is hajtómű olajat cserélni, ezzel fillérekből megelőzve egy későbbi, komolyabb problémát.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.