Az ingyen töltés mindent visz

Látványos grafikonra tettük, hogyan változott Magyarországon az előző év elejétől a nyilvános töltőoszlopokon felhasznált energia mennyisége. A vizsgált időszakban fontos változások történtek, hiszen a nagyobb hazai elektromobilitás szolgáltatók sorra vezették be a fizetős rendszert. Ennek hatásaként az előző év második felére a pénzért vásárolt energia mennyisége elérte az ingyenes töltésekét. Aztán az év végére a minden Tesla tulajdonosnak ingyenesen használható Tesla Superchargerek mindent megváltoztattak, ugyanakkor egyértelmű a fizetős töltőkön felhasznált energia folyamatos növekedése is, egyre többen vannak, akik inkább fizetnek, mint sorakozzanak egy ingyenes töltőnél.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.