Főoldal » elektromos autó » Videó: ilyen az elektromos G-osztály tankfordulója

Videó: ilyen az elektromos G-osztály tankfordulója

A Rivian már 2019-ben azzal szórakoztatta az internet népét, hogy tankfordulókat csinált elektromos pickupjával, ez a látványos funkció azonban egyelőre nem került be a sorozatgyártott járművekbe, és egyelőre a cég mérnökei sem tudják megmondani, mikorra sikerül tökéletesíteni a mozdulatot. Nem ők az egyetlenek azonban, akik dolgoznak ezen a mutatványon. A Mercedes-Benz által közzétett videóból kiderül, hogy a G-osztály elektromos megfelelője, az EQG terepjáró is képes lesz a saját tengelye körül 360°-ban megfordulni, csak a németek ezt nem tankfordulónak, hanem G-fordulónak nevezik.

A tankfordulót egyébként a négy, egymástól független villanymotor teszi lehetővé, és sokkal inkább tekinthető egy vagány extrának, mintsem nélkülözhetetlenül hasznos funkciónak, hiszen nagyon ritkák az olyan körülmények, amikor igazán szépen és balesetmentesen kivitelezhető. Bár nem tudjuk, hogy a Rivian autói mikor lesznek képesek így pörögni, attól valószínűleg nem kell tartaniuk, hogy a Merci megelőzi őket, hiszen az EQG érkezése csak 2025-ben várható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.