Főoldal » elektromos autó » Két budapesti helyszínen kezdődik a BYD villanyautóinak magyar forgalmazása

Két budapesti helyszínen kezdődik a BYD villanyautóinak magyar forgalmazása

Két márkakereskedő partnert is választott magának a BYD a magyar forgalmazás megkezdéséhez, és mindkét cég a hazai piac jól ismert, jónevű szereplője.

Dél-Pesten és Észak-Budán nyílnak a szalonok, a reklámkampány pedig októberben kezdődik.

Két kereskedés, három modell

A BYD a Wallis Motorral és a Duna Autóval kötött márkakereskedői szerződést, a két partner pedig egy-egy budapesti szalonnal kezdi meg a forgalmazást – szól a márka sajtóközleménye.

A Wallist a BMW és MINI márkák kapcsán ismerheti a hazai közönség, míg a Duna Autó számos konszern, így a Stellantis, a Hyundia-Kia, a Mitsubishi, a Nissan, a Suzuki, a Volvo, a Subaru, az MG, a Renault, a Dacia és a Volkswagen Csoport több márkáinak autóit is kínálatban tartja.

A Wallis a nyolcadik kerületi, Könyves Kálmán krt. 5. alatt található Wallis Duna épületében, a Duna Autó pedig a már jól ismert harmadik kerületi, Zay utca 24. szám alatti telephelyén nyit szalont a BYD autóinak.

A kínai márka a világ legnagyobb konnektorosautó-gyártója, eladásai felét teszik ki a tisztán elektromos, másik felét pedig a plug-in hibrid modellek. Európába egyelőre előbbiek érkeznek, mégpedig három jól ismert típussal.

A BYD Dolphin az alacsony áraival hódító MG kihívója lehet, az olcsó kisautó a C szegmensbe érkezik, két éve, 2021. augusztus 29-én mutatták be és a napokban érte el a félmilliós határt a gyártási darabszáma. A cég európai honlapja szerint a modell 427 kilométeres WLTP hatótávval rendelkezik.

BYD Dolphin

Árban valószínűleg efölé pozicionálják majd az Atto 3-at, amely szintén a C-szegmensbe tartozik, de már SUV/Crossover formátumú és Kínában „Yuan Plus” néven forgalmazva a szegmens egyik legnépszerűbb villanyautója. Európai szabvány szerint 420 kilométeres WLTP hattótávot várhatunk. Ez a típus egyébként már átment az EuroNCAP töréstesztjén is, és öt csillaggal jutalmazták.

BYD Atto 3

Végül a prémium szegmensbe megkapjuk a BYD Seal típust, amelyet a márka a Tesla Model 3 kihívójának pozicionál. A 82,5 kWh akku 570 WLTP kilométerre elég a cég honlapja szerint.

BYD Seal

Mindhárom típus a BYD legújabb e-Platform 3.0 alvázára épül és Blade LFP cellákat használ.

BYD e-Platform 3.0

A hivatalos magyar árakat pár héten belül, a hazai bevezető kampány keretében teszik majd közzé.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.