Főoldal » önvezetés » Horrorbaleset San Franciscóban: elgázolták, majd megállt rajta egy önvezető autó

Horrorbaleset San Franciscóban: elgázolták, majd megállt rajta egy önvezető autó

Az elmúlt hónapokban megszaporodtak az önvezető járművekhez kötődő incidensekről szóló újságcikkek, mint beszámoltunk róla, a Cruise és a Waymo szolgáltatásának San Francisco teljes területére és minden napszakra való kiterjesztése furcsa közúti helyzeteket eredményezett. Most azonban sajnos egy súlyos balesetben volt érintett a Cruise egyik sofőr nélküli villanyautója.

A San Francisco Chronicle beszámolója szerint október 2-án este fél 10 körül egy közúti balesethez riasztották a mentőket és tűzoltókat, akik egy önvezető autó alá szorult nőt találtak a helyszínen. Mivel a járműben nem ült senki, a rendőrség csupán a szemtanúk nyilatkozatai alapján tájékozódhatott arról, hogy pontosan mi történt, valamint később a Cruise is megosztotta az autó fedélzeti kamerája által rögzített videofelvételt a hatóságokkal.

Mint kiderült, a balesetet az önvezető járműtől balra lévő sávban haladó autós okozta, aki elgázolta az úton áthaladó nőt. A gyalogos a becsapódástól a Cruise Chevrolet Boltja elé zuhant, amely érzékelte a veszélyt, és erőteljesen fékezni kezdett, ám azt már nem tudta elkerülni, hogy ráhajtson a földön fekvő sérültre.

Az autó ekkor vészvillogózva megállt, ám bal hátsó kerekével az aszfalthoz szorította a gyalogos lábát, akit így csak a kiérkező tűzoltók tudtak kiszabadítani emelő segítségével, miután a Cruise központjából teljesen leállították az autó rendszereit. A gyalogost súlyos sérülésekkel szállították kórházba, tegnap reggel még továbbra is kritikus volt az állapota.

A gázoló sofőr elhajtott a helyszínről, a rendőrség jelenleg keresi.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.