Gyártásba megy a Volkswagen ID. Space Vizzion

November 19-én új taggal bővül az ID.-sorozat: az ID. 3, ID. Crozz, ID. Buzz, ID. Vizzion, ID. Buggy, és az ID. Roomzz után a következő tanulmány a rugalmas MEB padlólemezen az ID. Space Vizzion lesz. A Volkswagen által közzétett látványtervekből úgy tűnik, hogy a hetedik családtag az ID. Vizzion kombi változata lesz, de a gyártó nem szeretné, ha ebbe a kategóriába sorolnánk a koncepcióautót – a Los Angeles-i Autószalonon debütáló villanyautó sokkal inkább egy vadonatúj szegmens atyja, mely a GT-k áramvonalas formáját, és a sportterepjárók tágas kialakítását keresztezi. Ez persze csak a marketing miatt fontos: így már nem csupán azért lehet dicsekedni a MEB platformmal, mert minden létező szegmens alakját és méretét elbírja, hanem azért is, mert utat nyit eddig nem létezők bevezetéséhez.

Az ID. Space Vizzion tanulmány a WLTP szerint állítólag 590 kilométert képes megtenni egy töltéssel (az EPA szerint 300 mérföldet), ami nagyrészt a kilyuggatott első lökhárító és az alacsonyan húzódó, áramvonalas tetővonal alacsony légellenállásának köszönhető. Bővebb információkra nagyjából másfél hetet még várnunk kell, de a legfontosabbat már elárulta a Volkswagen: a villanyautó gyártásba kerül, a végleges változat 2021-ben mutatkozik be, és az Egyesült Államokban, Kínában, és az európai piacokon is kapható lesz.

EZT OLVASTAD MÁR?  Mit vettünk az állami támogatásból?

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.