Főoldal » Episodes » Villanyóra #50 – Jön az olcsó villanyautó

Villanyóra #50 – Jön az olcsó villanyautó

Sokáig azt hittük, hogy a kínai autógyártás majd a lehetetlen nevű belpiacos autók exportjával fog betörni az Európába, de ma már látszik, hogy nem így fogják meghódítani a nyugati világot. Sokkal valószínűbb, hogy a jónevű európai gyártók kínálata fog lecserélődni a távol-keleten tervezett és gyártott elektromos autókra, hogy azok versenyképes áron meg tudjanak felelni a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A Volvo is bejelentette már, hogy kínai anyacége egyik alvázára épül majd a legkisebb elektromos modelljük, a Dacia már előrendelhető modellje pedig egyenesen egy kínai belpiacos autó elektromosításából és átmatricázásából született. Beszélgettünk még a berlini Tesla gyárban készülő autók újításairól, és ha már Tesla Balázs felfedte, hogy honnan jött a kabrio Model Y ötlete. És természetesen nem maradt el a Villanyautós maszkok múlthéten beígért sorsolása sem.

Az előző epizódokhoz hasonlóan ez a Villanyóra is elérhető Youtube-on, így akinek ott kényelmesebb nézni/hallgatni, az megteheti.

A Villanyóra podcast egyre több felületen hallgatható, köztük az alábbiakon is:

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapírója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.