Villanyóra #50 – Jön az olcsó villanyautó

Sokáig azt hittük, hogy a kínai autógyártás majd a lehetetlen nevű belpiacos autók exportjával fog betörni az Európába, de ma már látszik, hogy nem így fogják meghódítani a nyugati világot. Sokkal valószínűbb, hogy a jónevű európai gyártók kínálata fog lecserélődni a távol-keleten tervezett és gyártott elektromos autókra, hogy azok versenyképes áron meg tudjanak felelni a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak. A Volvo is bejelentette már, hogy kínai anyacége egyik alvázára épül majd a legkisebb elektromos modelljük, a Dacia már előrendelhető modellje pedig egyenesen egy kínai belpiacos autó elektromosításából és átmatricázásából született. Beszélgettünk még a berlini Tesla gyárban készülő autók újításairól, és ha már Tesla Balázs felfedte, hogy honnan jött a kabrio Model Y ötlete. És természetesen nem maradt el a Villanyautós maszkok múlthéten beígért sorsolása sem.

Az előző epizódokhoz hasonlóan ez a Villanyóra is elérhető Youtube-on, így akinek ott kényelmesebb nézni/hallgatni, az megteheti.

A Villanyóra podcast egyre több felületen hallgatható, köztük az alábbiakon is:

EZT OLVASTAD MÁR?  Villanyóra #14 - Első villanyautós ágyúgolyó futam

 

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.