Íme a Volkswagen hétüléses elektromos SUV-ja

Felbukkantak az első képek az interneten a Volkswagen hétüléses villanyautójának gyártási változatáról, melynek alapját a 2019-es ID. Roomzz koncepció adja. Habár az eddig bemutatott, illetve be nem mutatott ID. tanulmányokat nem könnyű feladat összetársítani a család számsorozatának megfelelő tagjával, a képeket közzétevő Autohome szerint ez a robusztus SUV ID. 6-ként kerül majd piacra. A megjelenés Kínában 2021 harmadik negyedévében, Európában pedig 2022-ben várható, ami azt jelenti, hogy hamarosan a premierjére is sor kerülhet, miközben az előgyártás már folyamatban is van.

Forrás: Autohome
Forrás: Autohome

A fényképek a kínai hatóságokhoz benyújtott dokumentációból kerültek elő, és jól kivehető, hogy két, egymástól kicsit különböző típust ábrázolnak. Szinte biztos, hogy csakúgy, mint az ID.4 esetében, az egyiket a FAW-Volkswagen, a másikat a SAIC-Volkswagen gyártja majd. Ami a dizájnt illeti, egyértelműen kivehetőek az ID.4 divatterepjáró stílusjegyei, ám szembetűnő a furcsa, a kerékívek fölé kinyújtott első fényszóró.

Forrás: Autohome

A kínai portálok információi szerint az autó (ez a SAIC-féle ID.6 X-re igaz) 4876 mm hosszú, 1848 mm széles, 1680 mm magas, tengelytávja pedig csak kicsivel marad el a 3 métertől, 2965 mm. Ha nem tévednek, akkor a meghajtást eleinte egy 150 kW-os villanymotor végzi a hátsó tengelyen, amihez később csatlakozik egy 75 kW-os villanymotor előre, az összkerék-meghajtás érdekében.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.