Megújult a népszerű konnektoros Mitsubishi

A Mitsubishi Outlander PHEV 2013 óta világszerte közel 290.000 vásárlóhoz jutott el, Európában a mai napig a legnépszerűbb plug-in hibrid meghajtású járművek közé tartozik. Emiatt sokakat csalódásként érhet, hogy a számos területen továbbfejlesztett új generációját a 2020-ban meghozott stratégiai döntés következtében nem fogják a kontinensünkön forgalmazni. Japánban már december közepén megkezdődik a kiszállítása, 2022 első felében Új-Zélandon és Ausztráliában, 2022 második felében pedig Észak-Amerikában is megjelenik.

Az Outlander PHEV 8 évvel ezelőtti bevezetésekor egy 12 kWh-s akkucsomagot hozott magával, amit később 13,8 kWh-ra növelt a gyártó. Az új nemzedékben 20 kWh energia fér el, teljesen feltöltött akkuval körülbelül 87 kilométert tud megtenni tisztán elektromos üzemmódban. Ezzel párhuzamosan az üzemanyagtankot is megnövelte a Mitsubishi.

Az újdonságok közé tartozik, hogy a hátsó motor és a vezérlőegység egyesítését követően felszabadult a hely a harmadik üléssornak, így lehetővé vált a 7 üléses konfiguráció, amely ez idáig kizárólag a hagyományos meghajtású típusoknál volt elérhető. Fejlesztették az összkerekes hajtásrendszert a Super-All Wheel Control legújabb változatával, és az egypedálos vezetés is bekerült a funkciók közé. A különböző vezetési stílusokhoz és útviszonyokhoz hét vezetési módot telepítettek be a mérnökök. A motorok teljesítménye is nőtt, az új Outlander közel 40%-kal erősebb a 221 lóerős elődjénél.

Az autó három felszereltségi szintben kapható Japánban, legolcsóbban 4.621.100 jenért lehet elvinni, ami 12,6 millió forintnak felel meg.

A Mitsubishi kínálatába az Outlander mellé már egy másik konnektoros hibrid is csatlakozott, Eclipse Cross PHEV néven.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.