Főoldal » elektromosautó-töltés » Hétfőn megint üzemszünet a szegedi Auchan töltőin

Hétfőn megint üzemszünet a szegedi Auchan töltőin

November 8-án hétfőn ismét nem lesznek használhatók karbantartás miatt a szegedi Auchan áruház parkolójában található Tesla Superchargerek, valamint a Mobiliti 50 kW-os DC töltőoszlopa.

(fotók: Aracsi Mihály)

A hónapban ez már a második kiesés, 1-én sem működtek a töltők. Aki a töltőhöz érkezés előtt a Tesla navigációs rendszerében vagy a Mobiliti alkalmazásban ellenőrzi a töltő rendelkezésre állását, azt nem éri meglepetés, aki viszont megszokásból autózik a helyszínre kellemetlenül érintheti a kiesés.

Szerencsére ma már egy hasonló üzemszünet sem okoz katasztrófát, Szeged belvárosában valamint az M5 autópályán 20 kilométeren belül a Mobiliti és a MOL Plugee egyaránt üzemeltet további 50 kW-os villámtöltőket, a többség pedig úgysem elég bátor ahhoz, hogy teljesen üres akkuval guruljon be egy töltőoszlop elé, így nem jelenthet problémát néhány további kilométer.

A legutóbbi hasonló karbantartás idején a Tesla navigációja bár tudott a problémáról, nem túlságosan ésszerűen kezelte a szegedi Supercharger kiesését, hatalmas kerülőt javasolt az autósoknak, mivel a fentebb felsorolt töltőoszlopokat nem ismeri.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.