A briteknek már saját nemzeti töltőállomásuk is van

A COP26 klímavédelmi csúcstalálkozó közlekedéssel foglalkozó mai napján rántotta le a leplet vadonatúj, saját töltőállomásáról a brit kormány. Az egyedi megjelenésű töltőoszlopot a Royal College of Art (RCA) tervezte a PA Consultinggal közösen, és azt a célt szolgálja, hogy egy könnyen felismerhető, ikonikus formát kössön az elektromobilitás fogalmához, valamint olyan mélyen beépüljön a köztudatba, mint London emeletes buszai, vagy a piros postaládák és telefonfülkék.

A töltőberendezés főszerepet kap a brit kormány infrastruktúra-fejlesztési terveiben, nagyszabású letelepítése 2022-ben indul, de konkrétumok egyelőre nem ismertek. A töltőoszlop műszaki jellemzőit sem tették még közzé, de az oszlop dizájnja hasonlít a Polar, vagy az Ubitricity lakóövezeti AC töltőoszlopaihoz, melyek jellemzően 7,4-22 kW leadására képesek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.