Itt az első fotó a Polestar szabadidőautójáról

A Polestar 3 sok tekintetben az első lesz a svéd-kínai autómárka portfóliójában: ez lesz az első SUV a Polestar 1 plug-in hibrid kupé és a Polestar 2 tisztán elektromos szedán után, ez lesz az első modell, amit nem Kínában, hanem az amerikai Charlestonban gyártanak a Volvo Cars létesítményében, és a vállalat vadonatúj dizájnvonalát is ez a villanyautó indítja útjára. Habár egyelőre még álcamatrica takarja a jármű stílusjegyeit, az látható, hogy a Precept koncepción bemutatott úgynevezett Thor Kalapácsa motívumot követi a fényszóró elrendezése.

A világpremier időpontját egyelőre nem ismerjük, de a tervek szerint a jövő évben megérkezik a legfontosabb piacaira a Polestar 3. Egy, a befektetőknek tartott New York-i rendezvényen azt is felfedte a Polestar, hogy az SUV a világ egyik leginkább klímabarát autójaként épül. Idővel autópályás önvezetés is érkezik hozzá LiDAR szenzorokkal.

Thomas Ingenlath, a márka vezérigazgatója elárulta, hogy a Polestar 3-mal kezdődően a következő három év mindegyikében jelenik meg egy új modellje, és 2023 végéig legalább 30 országra szeretné bővíteni piacainak számát. Mindez azt a célt szolgálja, hogy a körülbelül 29 ezer darabos 2021-es értékesítését a tízszeresére növelje 2025-re.

Nemrég a Polestar 5-ről is napvilágot látott az első kép, és kiderült, hogy ez lesz az a gyönyörű sportszedán, amelyet a Precept tanulmányból faragnak ki a tervezők. Így már csak a Polestar 4 személyazonossága kérdéses, de az Electrek hírportál megtudta, hogy nem kell aggódni, az is jön, 2023-ban, elektromos sportterepjáróként.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.