Ajándék töltést ad az autópálya-matricához a Mobiliti

A Mobiliti most 500 Ft értékű prepaid kupont ad ajándékba azoknak, akik 2022. január 31-ig a Mobiliti appban vásárolják meg az éves országos matricát.

A tavalyi éves e-matricák már csak január végéig érvényesek, így eljött az idei jogosultság megváltásának ideje. Kevésbé ismert még, de a Mobiliti alkalmazás már nem csak töltőkeresésre és töltésindításra használható, hanem útdíjfizetésre is. A térkép nézetben a bevásárlókocsi ikonra kattintva vagy a személyes menüben az áruház menüpontot kiválasztva villámgyorsan, könnyedén és biztonságosan megválthatók a szükséges autópálya-matricák is.

Autónk rendszámának megadása és a kívánt e-matrica típusának illetve kezdeti érvényességének kiválasztását követően a korábban már megadott bankkártyával kifizethető a matrica, a számla pedig szintén a korábban megadott névre és címre készül el. További hasznos szolgáltatás, hogy az app push üzenetben tájékoztat a matrica érvényességének lejártáról, ami elsősorban a 10 napos vagy egy hónapos matricák esetén hasznos. Az applikáción keresztül vett, még érvényes, illetve a már lejárt matricák egyaránt megtalálhatók a Profil oldal E-matrica pontjában.

Idén több változás is történt a díjköteles úthálózatban, új autópálya szakaszok készültek el és váltak fizetőssé, bevezettek egy új megyei matricát, valamint az egyik megyei matrica érvényességi területe is megváltozott egy új lehajtó építése miatt, ezért érdemes a változásoknak utánanézni mielőtt megszokásból felhajtunk egy autópályára. A fontosabb változások a következők:

  • fizetőssé vált az az M4-es autóút Abony és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, emiatt bevezetésre került a Jász-Nagykun-Szolnok megyei matrica,
  • díjköteles lett az M30-as autópálya Miskolc-Észak és Tornyosnémeti közötti szakasza (az M30-as autópálya Miskolcot elkerülő szakasza továbbra is díjmentes),
  • fizetni kell az úthasználatért az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakaszán, illetve
  • az M85-ös autóút Sopron-Kelet és Sopron-Észak közötti szakaszán is.
  • A Komárom-Esztergom megyei e-matrica az M1-es autópályán a 48-as km-nél lévő Szárligeti-csomópont és a 112-es km-nél lévő M1-M19 csomópont között érvényes, ezért Budapest és Győr közötti utazásnál az eddigi három (Pest, Komárom-Esztergom, és Győr-Moson-Sopron megyei) helyett már négy (az említett három mellett Fejér megyei) matricára van szükség az autópálya szabályos használatához.
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?